Οξύνεται η διαμάχη με ανακοινώσεις των δύο Υπ. Εξωτερικών

ΥΕΘΑ ΕΒΡΟΣ
Πηγή: EUROKINISSI

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Αθήνα ότι έχει υιοθετήσει «την πολιτική των εντάσεων αντί του διαλόγου» έναντι της Τουρκίας, ασπαζόμενη τη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος».

Χαρακτηρίζει επίσης «επαίσχυντο» το ότι «μία χώρα που διαπράττει βιαιότητες έναντι αθώων ανθρώπων στα σύνορα» να εγκαλεί – όπως υποστηρίζει – την Τουρκία για βαρβαρότητα.

Κατηγορεί ακόμη τη χώρα μας ότι «κακομεταχειρίζεται και βασανίζει» αιτούντες άσυλο και την καλεί να σταματήσει τη «βαρβαρότητα». «Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αποτελούν λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβονται όσους έχουν άλλη γλώσσα και θρησκεία» καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Απάντηση έδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου τονίζει:

“Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. 

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας”. 

Δείτε ακόμα...