Ουάσιγκτον: ΗΠΑ και ΕΕ θα επιβάλουν και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία

Ο λευκός Οίκος- ΗΠΑ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Ουάσιγκτον, ΗΠΑ και ΕΕ θα επιβάλουν και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία και θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες μετά την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συμμετάσχει με τους εταίρους μας στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία και στην ενίσχυση των υφιστάμενων για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να διασφαλιστεί η επιβολή των κυρώσεων», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, η ανακοίνωση για νέες κυρώσεις θα γίνει την Πέμπτη, μετά από συζητήσεις με συμμάχους των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή, ο Σάλιβαν δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις επικείμενες κυρώσεις.

«Αυτό που θα πω είναι ότι ένα από τα βασικά στοιχεία αυτής της ανακοίνωσης θα επικεντρωθεί όχι μόνο στην προσθήκη νέων κυρώσεων, αλλά στη διασφάλιση ότι υπάρχει κοινή προσπάθεια για πάταξη της φοροδιαφυγής, της άρσης κυρώσεων, σε κάθε προσπάθεια από οποιαδήποτε χώρα να βοηθήσει Η Ρωσία ουσιαστικά υπονομεύει, αποδυναμώνει ή παρακάμπτει τις κυρώσεις», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

“Έχουμε ασκήσει τεράστια οικονομική πίεση. Και προκειμένου να διατηρήσουμε και να κλιμακώσουμε αυτή την πίεση με την πάροδο του χρόνου, ένα μέρος αφορά νέους ορισμούς, νέους στόχους, αλλά ένα μεγάλο μέρος αφορά την αποτελεσματική επιβολή και την φοροδιαφυγή”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, η ανακοίνωση για νέες κυρώσεις θα γίνει την Πέμπτη, μετά από συζητήσεις με συμμάχους των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, για να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και σε συνεδρίαση της Ομάδας των Επτά (G7). Επίσης θα συμμετάσχει σε προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ο Μπάιντεν θα επισκεφτεί τη Βαρσοβία για διαπραγματεύσεις με τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον την ίδια μέρα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...