Ουγγαρία: Παρέλαβε από την Τουρκία 40 θωρακισμένα οχήματα

Ουγγρικά Ejder Yalcin / Στρατιωτικά Θωρακισμένα Οχήματα Gidran που παράγονται από την τουρκική εταιρεία Nurol Makina
Φώτο Αρχείου / Ουγγρικά Ejder Yalcin / Στρατιωτικά Θωρακισμένα Οχήματα Gidran που παράγονται από την τουρκική εταιρεία Nurol Makina / Πηγή: HTKA.hu kamm

Η Ουγγαρία παρέλαβε από την Τουρκία 40 θωρακισμένα οχήματα για τις ανάγκες των ένοπλων δυνάμεων, με άγνωστο κόστος.

Πρόκειται για τα θωρακισμένα οχήματα Gidran, τα οποία αποτελούν μια προηγμένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος Ejder Yalcin (Dragon) που παράγεται από την τουρκική εταιρεία Nurol Makina. Η νέα έκδοση του οχήματος, που είναι εξοπλισμένο με το τηλεχειριστήριο όπλου (RCWS) και τηλεχειριστηρίου όπλων (Stabilized Advanced Remote Weapon Platform) της Aselsan, μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλο 7,62 ή 12,7 mm και αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 mm.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, «το Ejder Yalcin είναι μια αρθρωτή πλατφόρμα με υψηλή προστασία και κινητικότητα, έχει αναπτυχθεί για να ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των στρατιωτικών μονάδων και των δυνάμεων ασφαλείας σε κάθε περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και αστικών περιοχών».

Διαθέτει σχεδιασμό κύτους σε σχήμα V, ενσωματώνει πλωτές πλάκες δαπέδου και καθίσματα μετριασμού της έκρηξης για προστασία από νάρκες και IED. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 11 άτομα και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 4 τόνων.

Με πληροφορίες από enikos.gr

Δείτε ακόμα...