Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι άμαχοι από το Αζοφστάλ

Το συγκρότημα εργοστασίων επεξεργασίας μετάλλου ΑΖΟΦΣΤΑΛ στη Μαριούπολη βομβαρδισμένο από το Ρωσικό στρατό - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Το συγκρότημα εργοστασίων επεξεργασίας μετάλλου ΑΖΟΦΣΤΑΛ στη Μαριούπολη βομβαρδισμένο από το Ρωσικό στρατό – Απρίλιος 2022

Στα υπόγεια καταφύγια του χαλυβουργείου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη παραμένουν οχυρωμένοι Ουκρανοί μαχητές από το ναζιστικό Τάγμα του Αζόφ, δηλώνοντας πως αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραδοθούν. Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το εργοστάσιο, κάτι που δεν επιβεβαιώνει η Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ και πως διασώθηκαν συνολικά 51 άνθρωποι από την Πέμπτη.

Αυτές οι επιχειρήσεις, που διεξάγονταν εδώ και μία εβδομάδα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, επέτρεψαν σε περίπου 500 αμάχους να φύγουν, σύμφωνα με το Κίεβο.

Περισσότεροι από 170 άμαχοι από τη Μαριούπολη, μεταξύ των οποίων και 40 από το Αζοφστάλ, έφτασαν σήμερα στη Ζαπορίζια.

Το Σάββατο, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ, και ο Ζελένσκι σημείωσε ότι τώρα θα πρέπει να απομακρυνθούν οι τραυματίες και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...