Ουκρανία: Δεκάδες Ρώσοι επίστρατοι νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα στην Μακιίβκα

Το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα HIMARS
Το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα HIMARS

Δεκάδες Ρώσοι επίστρατοι σκοτώθηκαν σε ουκρανική πυραυλική επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε περιοχές που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με σημερινή του ανακοίνωση να κάνει λόγο για 63 Ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς στο συμβάν. Από την πλευρά του, το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο κάνει λόγο για «εκατοντάδες νεκρούς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, οι Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυραύλους HIMARS, αμερικανικής κατασκευής, κτίριο μιας επαγγελματικής σχολής στην πόλη Μακιίβκα, το οποίο είχε μετατραπεί σε κέντρο συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων που θα αναπτύσσονταν στο μέτωπο του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, την εγκατάσταση χτύπησαν τέσσερις πύραυλοι HIMARS, ενώ άλλοι δύο καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα.

Ο Ντανίλ Μπεζσόνοφ, ανώτερος περιφερειακός αξιωματούχος στις ελεγχόμενες από τη Μόσχα περιοχές της επαρχίας του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι το κτίριο της επαγγελματικής σχολής επλήγη γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς οι άνθρωποι εκεί ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Η ρωσική Βουλή, με ανακοίνωσή της ζητά την διεξαγωγή έρευνας για το τι οδήγησε στο πλήγμα, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διερεύνησης και των ευθυνών του ΝΑΤΟ, για την επίθεση και τον θάνατο των στρατιωτών.

Πηγές: «Ria Novosti», ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...