Ουκρανία: Δημοψήφισμα για την ένταξη της Ζαπορίζια στη Ρωσία

Πυρηνικός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Ζαπόριζια της Ουκρανίας - 6 μονάδες των 1000MW - Χτίστηκε το 1984 από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας (μέλος της ΕΣΣΔ)
Φώτο Αρχείου / Πυρηνικός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Ζαπόριζια της Ουκρανίας – 6 μονάδες των 1000MW – Χτίστηκε το 1984 από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας (μέλος της ΕΣΣΔ)

Δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής Ζαπορίζια στη Ρωσία θα διοργανωθεί στις αρχές του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι, επικεφαλής της στρατιωτικής – πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

«Το δημοψήφισμα θα διοργανωθεί στις αρχές του φθινοπώρου», είπε. «Έχω λάβει πολυάριθμα αιτήματα από εργατικές δυνάμεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς που ζητούν να καθοριστεί το καθεστώς της περιοχής μας το συντομότερο δυνατό».

Ο Μπαλίτσκι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι προετοιμασίες για ένα δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία θα μπορούσαν να γίνουν εντός των προσεχών μηνών.

Αυτή τη στιγμή, περίπου το 70% της περιοχής Ζαπορίζια βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, αλλά η πρωτεύουσα της περιοχής, η πόλη Ζαπορίζια, παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Οι Ρώσοι έχουν μετατρέψει τη Μελιτόπολη σε προσωρινή πρωτεύουσα της περιοχής.

(Πηγή: TASS)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...