Ουκρανία: Δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν και ο ρωσόφωνος οδηγός τους σκοτώθηκε στο Σεβεροντονέτσκ

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά στην ανατολική Ουκρανία ενώ ο οδηγός τους, τον οποίο τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές, σκοτώθηκε.

«Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν στοχοθετήθηκαν ενώ κατευθύνονταν προς το Σεβεροντονέτσκ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου.

Ο φωτορεπόρτερ Αλεξάντερ Ερμοτσένκο και ο εικονολήπτης Πάβελ Κλίμοφ ταξίδευαν με το αυτοκίνητο που τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Βρίσκονταν στον δρόμο ανάμεσα στο Σεβεροντονέτσκ και την πόλη Ρούμπιζνε, που απέχει 10 χιλιόμετρα βορειότερα.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει τον οδηγό, τον οποίο είχαν παραχωρήσει στους δύο δημοσιογράφους οι αυτονομιστές. Το υπουργείο ’Αμυνας της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα τηλεφωνικό αίτημα να σχολιάσει το συμβάν.

Ο Ερμοτσένκο και ο Κλίμοφ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ρούμπιζνε όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο πρώτος φέρει τραύματα από θραύσματα και ο δεύτερος κάταγμα στο χέρι. Το πρακτορείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του οδηγού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...