Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones

Ουκρανοί στρατιώτες στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας
Φώτο Αρχείου / Ουκρανοί στρατιώτες στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας / Απρίλιος 2023

Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 90 πυραύλους και 60 καμικάζι drone κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, κατήγγειλε σήμερα, Παρασκευή 22/3, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι – μια από τις σφοδρότερες επιθέσεις των τελευταίων μηνών που άφησε πίσω της τουλάχιστον δύο νεκρούς, τρεις αγνοούμενους και 14 τραυματίες.

Από την πλευρά του, ανώτερος αξιωματούχος του ενεργειακού τομέα επιβεβαίωσε ότι η επίθεση αυτή ήταν η μεγαλύτερη που εξαπέλυσε η Μόσχα εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου.

«Υπήρχαν περισσότερα από 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι τύπου Shahed και σχεδόν 90 πύραυλοι διαφορετικών τύπων», ανέφερε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας τα «συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν από αυτή τη φρίκη», χωρίς να προσδιορίζει τον απολογισμό των επιθέσεων.

Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν 92 από 151 πυραύλους και drone που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νυχτερινής της επίθεσης.

Πηγή: cnn

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...