Ουκρανία: Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν

Ειδικές Δυνάμεις της Ουκρανίας σε άσκηση
Φώτο Αρχείου / Ειδικές Δυνάμεις της Ουκρανίας σε άσκηση / Πηγή: ArmyInform

Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Το γραφείο Τύπου του ουκρανικού στρατού ανέφερε μέσω του Facebook ότι οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο, εναντίον θέσεων των ουκρανικών δυνάμεων. Το βράδυ της Κυριακής, ο ουκρανικός στρατός έκανε γνωστό ότι ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν.

Στρατιωτικά γυμνάσια με ΗΠΑ Πολωνία Λιθουανία θα πραγματοποιήσει η Ουκρανία

Η Ουκρανία, οι ΗΠΑ, η Πολωνία και η Λιθουανία θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας αργότερα τον Ιούλη, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, στον δεύτερο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων μέσα σε ένα μήνα.

Στα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Three Swords-2021» (Τρία Σπαθιά 2021) θα συμμετέχουν πάνω από 1.200 στρατιώτες και περισσότερα από 200 οχήματα μάχης και θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 30 Ιουλίου στο πεδίο βολής Γιαβόριβ στην περιοχή του Λβιβ.

Την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανία και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν γυμνάσια με την ονομασία «Sea Breeze 2021» (Θαλασσινό Αεράκι 2021) με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 χωρών στη Μαύρη Θάλασσα και τη νότια Ουκρανία, παρά τις ρωσικές εκκλήσεις για ακύρωση των ασκήσεων.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...