Ουκρανία: Εκρήξεις στη χερσόνησο της Κριμαίας

Εκρήξεις συγκλόνισαν τα ξημερώματα περιοχές χερσονήσου της Κριμαίας, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης. 

Το πρακτορείο Reuters αναμεταδίδει πληροφορίες του ρωσικού καναλιού Baza στο Telegram, σύμφωνα με τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με τουλάχιστον 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και τουλάχιστον τρία εξ αυτών καταρρίφθηκαν πάνω από τη Σεβαστούπολη. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, εκρήξεις σημειώθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και στο Σάκι, όπου υπάρχει ρωσική αεροπορική βάση.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δεν υπήρξαν καταστροφές σε υποδομές της περιοχής.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές.

Στο μεταξύ ουκρανοί αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση για αεροπορικές επιδρομές σήμερα το βράδυ σε περιοχές που καλύπτουν σχεδόν τα δύο τρίτα της χώρας. Ο συναγερμός, που αφορούσε το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ουκρανίας το απόγευμα του Σαββάτου, επεκτάθηκε μετά από την πρωτεύουσα και τις περιοχές στα δυτικά του Κιέβου και σε όλες τις περιοχές στα ανατολικά καθώς και νότια έως την περιφέρεια της Χερσώνας και την προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία.

Οι δυνάμεις της Wagner θα συνεχίσουν να μάχονται για τη Μόσχα

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Βάγκνερ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να μάχονται για τη Ρωσία ακόμα μετά την αποχώρησή τους από την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι μαχητές της Wagner θα διατηρηθούν για τις επόμενες επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων», φέρεται να δήλωσε σήμερα σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις της Wagner από το Μπαχμούτ, λόγω της ανεπαρκούς προμήθειας πολεμοφοδίων από τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-dpa

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...