Ουκρανία: Ένας στρατιώτης νεκρός σε επίθεση φιλορώσων αυτονομιστών

Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Φώτο Αρχείου / Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ένας Oυκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια επίθεσης φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ενημέρωσε το επιτελείο.

Οι Oυκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενεπλάκησαν σε σύρραξη με φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ λίγο καιρό μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Το Κίεβο ανέφερε ότι χθες οι αυτονομιστές εξαπέλυσαν οκτώ επιθέσεις με εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων και ολμοβόλα εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η ουκρανική κυβέρνηση διέψευσε την Τρίτη πληροφορίες περί ενίσχυσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες, βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τρένα και οχηματοπομπές που μεταφέρουν άρματα μάχης και πυραύλους στη νοτιοδυτική Ρωσία, όχι μακριά από την ουκρανική επικράτεια.

Η σύρραξη στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 13.000 ανθρώπους. Η Ρωσία απορρίπτει πάγια τις κατηγορίες της Ουκρανίας και δυτικών χωρών πως υποστηρίζει ενεργά τους αυτονομιστές στην περιοχή Ντονμπάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...