Ουκρανία: Εντείνονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στο Σεβεροντονέτσκ

Η ρωσική επιχείρηση για την κατάληψη της κοιλάδας του Ντονμπάς συνεχίζεται, με τις μάχες να εστιάζονται στο Σεβεροντονέτσκ, όπου η Ρωσία επιχειρεί να ολοκληρώσει την κατάληψη αυτής της κομβικής σημασίας πόλης του Λουγκάνσκ.

Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, Σερχέι Γκαϊντάι, επιβεβαίωσε χθες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δυσκολεύονται να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, αλλά ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας δεν ελέγχουν την πόλη. Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Γκαϊντάι ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς το Λισίτσανσκ, τη «δίδυμη πόλη» του Σεβεροντονέτσκ που βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς.

Περίπου 800 άνθρωποι έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο χημικών «Azot» στο Σεβεροντονέτσκ, ανακοίνωσε χθες ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ομίλου, εκεί παραμένουν και οι 200 εργαζόμενοι του εργοστασίου «για να διασφαλίσουν την προστασία των χημικών προϊόντων» που υπάρχουν εκεί και θα μπορούσαν να εκραγούν.

Αναφορικά με τα άλλα μέτωπα, ρωσικοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολέχ Σινεχούμποφ. Επίσης στην πόλη Μικολάιφ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, ακούστηκαν εκρήξεις, μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ, ενώ ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις αναφέρθηκαν και στην κοινότητα Μπαστάνκα, στην περιφέρεια Μικολάιφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...