Ουκρανία: Επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού εξαπέλυσε η Ρωσία

Οδησσός - Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο λιμάνι

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε βάρος της πόλης της Οδησσού, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές, ιδίως σε υποδομές και εγκαταστάσεις του λιμανιού της πόλης.

Ο θαλάσσιος τερματικός σταθμός στην Οδησσό «σχεδόν καταστράφηκε» μετά από εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και ένας σιλό σιτηρώνυπέστη επίσης ζημιές, δήλωσε η Ναταλία Γκουμενιούκ, εκπρόσωπος των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων «Νότος».

Το βράδυ της Δευτέρας, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πέντε σειρές εκρήξεων στην Οδησσό και δύο στο Κριβόι Ρογκ. Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σήμανε στις περιοχές της Οδησσού και του Ντνιπροπετρόφσκ.

Όπως δήλωσε η Γκουμενιούκ στο τηλεοπτικό κανάλι Rada, σημειώθηκαν εκρήξεις στην υποδομή του λιμανιού, σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης σιτηρών και στον θαλάσσιο τερματικό σταθμό, που «καταστράφηκε πραγματικά».

Από την πλευρά του, ο Ολεχ Κιπέρ κυβερνήτης της Οδησσού υποστήριξε νωρίς σήμερα το πρωί πως μία γυναίκα τραυματίστηκε και λιμενικές υποδομές καταστράφηκαν από την επίθεση της Ρωσίας. Φωτιά ξέσπασε σε μία μη κατοικημένη περιοχή της Οδησσού, αλλά κατασβέστηκε εγκαίρως, ανέφερε.

Το εύρος της επίθεσης, αλλά και η πλήρη εικόνα των ζημιών που προκάλεσε δεν έγιναν άμεσα γνωστά.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 από τους 12 πυραύλους κρουζ και 19 από τα 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία. Η Ρωσία επιτέθηκε επίσης εναντίον της Ουκρανίας με δύο πυραύλους εναντίον πλοίων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό αν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα των αναφερόμενων επιθέσεων.

Σε άλλη ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε πως άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από τις ρωσικές περιφέρειες του Κουρσκ και του Μπελγκορόντ.

Πηγή: RIA Novosti, TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...