Ουκρανία: Η μάχη για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Μπαχμούτ μαίνεται ασίγαστη

Η μάχη για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία μαίνεται ασίγαστη τις τελευταίες εβδομάδες, με τις δύο πλευρές να ρίχνουν στο πεδίο ισχυρές δυνάμεις, καθώς εκτιμάται ότι η κατάληψη της πόλης είναι ζωτικής σημασίας για τον πλήρη έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής Ντονμπάς.

Ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι τα στρατεύματά του συνεχίζουν να απωθούν σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στην πόλη, παραδεχόμενος ότι η υπεράσπισή της είναι «στρατιωτική αναγκαιότητα».

«Η υπεράσπιση του Μπαχμούτ οφείλεται σε στρατιωτική αναγκαιότητα…Υπολογίζουμε όλες τις δυνατές επιλογές για την εξέλιξη των γεγονότων και θα ενεργήσει επαρκώς για τη σημερινή κατάσταση», δήλωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες την πρώτη γραμμή του μετώπου στο ανατολικό τμήμα της χώρας για να επιλύσει «προβληματικά θέματα που αποτρέπουν την αποτελεσματική εκτέλεση μαχών» και έλαβε «επιχειρησιακές αποφάσεις με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας να απωθούμε και να προκαλούμε ζημιά στον εχθρό», σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού.

Από την άλλη πλευρά, ο αντισυνταγματάρχης της πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, Αντρέι Μαρότσκο, δήλωσε ότι οι προσπάθειες της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης να αναπτύξει ελίτ δυνάμεις και στρατεύματα εκπαιδευμένα από τη Δύση στο Μπαχμούτ «υποδηλώνουν μια απελπιστική κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό σε αυτήν την περιοχή».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός χάνει καθημερινά 200 στρατιώτες στις μάχες στο Μπαχμούτ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο απολογισμός ανήλθε σε 1.500 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...