Ουκρανία: Κατήγγειλε την Ρωσία για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών της στα σύνορα

Για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία κατήγγειλε τη Ρωσία, χτες, ο αρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ράσιαν Χόμτσακ, ενώ κατηγόρησε τους «φιλορώσους αυτονομιστές» ότι παραβιάζουν συστηματικά την κατάπαυση πυρός στη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία που συμφωνήθηκε τον Ιούλη του 2020.

Τις τελευταίες βδομάδες καταγράφονται συστηματικές παραβιάσεις της εκεχειρίας στη γραμμή επαφής. Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για κλιμάκωση της έντασης και των συγκρούσεων. Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, 26 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα φέτος.

Ο Χόμτσακ είπε ότι ρωσικά στρατεύματα από διαφορετικές περιοχές συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ότι η Μόσχα διατηρεί 32.700 στρατιώτες στην Κριμαία, ενώ στρατιωτικοί της «έχουν υπό τις εντολές τους 28.000 αυτονομιστές στρατιώτες στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας».

Στο μεταξύ, δικαστήριο στην Κριμαία επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 65χρονη Ρωσίδα, με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας υπέρ της Ουκρανίας. Η γυναίκα κατηγορείται ότι συγκέντρωνε και διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη μοίρα αεροπορίας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...