Ουκρανία: Μάχες στα ανατολικά και νότια

Οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Χάρκοβο, συνεχίζοντας αδιάκοπα τον βομβαρδισμό του, ενώ η πόλη Ίζιουμ βρίσκεται εξ ολοκλήρου πλέον υπό ρωσική κατοχή. Σημειώνεται ότι σήμερα εντοπίστηκε μια ρωσική αμαξοστοιχία που μεταφέρει τεθωρακισμένα, άρματα μάχης και εξοπλισμό να φτάνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της κατεχόμενης πόλης Kupiansk, ανατολικά του Χαρκόβου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, από χθες μάχες σημειώνονται στους οικισμούς Popasna και Rubízhne του Ντονέτσκ, ενώ και η μάχη για τον έλεγχο της Μαριούπολης συνεχίζεται, με τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ να έχουν περιοριστεί στη βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Βομβαρδισμοί σημειώνονται στις περιοχές Κρεμίνα, Σαντς, Οτσερετίνο, Ροζίβκα, Νοβομπάχμουτίνκα, Νοβοσίλκα, Μαρίνκα και Κράσνογκόριβκα, ενώ μάχες σημειώνονται και στις περιοχές Popasnoí, Stepnoy, Novotoshkivsky, Rubizhnoy, Severodonetsk και Σβιτ.

Στο νοτιοδυτικό μέτωπο (που έχει κατεύθυνση την Οδησσό), μάχες σημειώνονται στις περιοχές Shcherbaki, Komishuvaha, Novodanylívka, Mala Tokmachka, Gulyaypilske, Lukyanivske, Preobrazhenka και Gulyay Pole. Σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, ο οικισμός Osokorivka, βορειοανατολικά του Μικολάγιεβ, επανήλθε στον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν τέσσερις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στο Μικολάγιεβ, το Χάρκοβο, τη Ζαπορίζια και το Τσουχούιβ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...