Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στο Μπαχμούτ

Οι κάτοικοι του Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας ζουν σε άθλιες συνθήκες, με αμάχους να σκοτώνονται και να τραυματίζονται καθημερινά, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης καθώς οι μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων μαίνονταν στην περιοχή.

«Καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιβιώσεις σε αυτή την πόλη», ανέφερε -σύμφωνα με το Reuters- ο Ολεξάντρ Μαρτσένκο μέσα από ένα άδειο κυβερνητικό κτήριο, καθώς πυρκαγιές από όλμους είχαν ξεσπάσει κοντά.

Σύμφωνα με τον Μαρτσένκο, περισσότεροι από 120 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Μπαχμούτ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο.

Τα ουκρανικά στρατεύματα «κρατούσαν σταθερά την πρώτη γραμμή», είπε ο Μαρτσένκο, ενώ περιέγραψε μια επιδεινούμενη ανθρωπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζει η πόλη, όπου ο πληθυσμός έχει πέσει από το προπολεμικό επίπεδο των περίπου 80.000 σε 12.000 σήμερα.

Ο στρατός του Κιέβου είπε ότι η περιοχή είναι πεδίο μερικών από τις σκληρότερες μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Μπαχμούτ είναι χωρίς ρεύμα, φυσικό αέριο και τρεχούμενο νερό για σχεδόν δύο μήνες. Ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος για τους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους, είπε ο αντιδήμαρχος.

Με πληροφορίες από: cnn

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...