Ουκρανία: Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον του Κιέβου και άλλων περιοχών της Ουκρανίας τα ξημερώματα, καθώς κινέζος απεσταλμένος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας στο πλαίσιο διπλωματικής πρωτοβουλίας με σκοπό να εξασφαλιστεί «πολιτική διευθέτηση» της ένοπλης σύρραξης, η οποία οδεύει να συμπληρώσει δεκαπέντε μήνες την επόμενη εβδομάδα.

«Η σειρά αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο, άνευ προηγουμένου ως προς την ισχύ τους, την έντασή τους και την ποικιλομορφία τους, συνεχίζεται. Αυτή είναι η ένατη αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα από τον Μάιο», συνόψισε η πολιτική και στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που πέταγαν στην περιοχή της Κασπίας θάλασσας και ακολούθησαν πτήσεις αναγνώρισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. «Όλοι» οι στόχοι στον εναέριο χώρο του Κιέβου «εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν» ισχυρίστηκαν οι ουκρανικές αρχές προσθέτοντας ότι πως κατέρριψαν 29 από τους 30 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν συνολικά κατά της χώρας.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στην Οδησσό, σε επίθεση εναντίον βιομηχανικής εγκατάστασης, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, η εγκατάσταση αυτή είχε μετατραπεί σε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών.

Ο στρατός έκανε επίσης λόγο για επιθέσεις με «πυραύλους κρουζ» στην περιφέρεια Βίνιτσα (κεντρικά), ενώ ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ακούστηκαν εκρήξεις στη Χμελνίτσκι, περίπου 100 χιλιόμετρα προς τα δυτικά.

Εξάλλου χθες οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν πως συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot υπέστη ζημιά από ρωσικό πύραυλο, αλλά παρέμεινε επιχειρησιακή. Προχθές Τρίτη ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως κατέστρεψε τη συστοιχία αυτή με πλήγμα «υψηλής ακριβείας» που έγινε με «υπερηχητικό πύραυλο Κιντζάλ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...