Ουκρανία: Μεγάλη αεροπορική επίθεση από τη Ρωσία με drone στο Κίεβο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Kυριακή 28/5 ότι αντιμετώπισε στη διάρκεια της νύχτας “την μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)” κατά του Κιέβου “από τότε που άρχισε η εισβολή” των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα, με τις στρατιωτικές αρχές να δηλώνουν ότι κατέρριψαν 52 από τα 54 drones – καμικάζι που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, εκ των οποίων “περισσότερα από 40” πάνω από την πρωτεύουσα.

“Συνολικά εξαπολύθηκε αριθμός ρεκόρ drones-καμικάζι: 54!”, αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Telegram, στην οποία σημειώνει ότι “κατέρριψε 52”.

Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε δύο και οι τραυματίες σε 3 στο Κίεβο.

Πρόκειται για την 14η ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κιέβου από τις αρχές του Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά 54 drones-καμικάζι εξαπολύθηκαν “από τις περιοχές του Μπριάνσκ και του Κρασνοντάρ” στη Ρωσία, διευκρίνισε επίσης η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία έβαλε στο στόχαστρο κυρίως “στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ιδίως στην περιφέρεια του Κιέβου”.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...