Ουκρανία: Μεγάλη αεροπορική επίθεση στο Κίεβο – Η 8η μέσα σ’ ένα μήνα

Εικόνα από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο, 10 Οκτώβρη
Εικόνα από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο, 10 Οκτώβρη / Πηγή: Twitter

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές σήμερα αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο που Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «εξαιρετικής έντασης», με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους «Κρουζ». Οι ουκρανικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανόν χρησιμοποίησαν και βαλλιστικούς.

Πρόκειται για την όγδοη τέτοια επιδρομή εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αυτόν τον μήνα.

Ήταν «εξαιρετική στην πυκνότητά της», περιλάμβανε «τον μέγιστο αριθμό πυραύλων μέσα στο μικρότερο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω «Telegram».

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κάνει σαφές πόσα UAVs ή πόσοι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, ούτε αν ή πόσοι έπληξαν τους στόχους τους, ισχυριζόμενοι ότι απέκρουσαν τη μεγάλη πλειονότητα των ρωσικών επιθέσεων.

Οι αρχές έκαναν λόγο για συντρίμμια που κατέπεσαν στις συνοικίες Ομπολόνσκι, Σεβτσενκίβσκι, Σολομιάνσκι και Νταρνίτσκι. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα συντρίμμια προκάλεσαν πυρκαγιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν σε σχεδόν ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για πάνω από ένα τρίωρο. Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα σε άλλες περιοχές, πέραν του Κιέβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...