Ουκρανία: Μεγάλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ρωσία

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη, εδώ και μήνες, επίθεσή της με σμήνη drones στην Ουκρανία. Οι σειρήνες ηχούσαν επί ώρες σχεδόν στα δύο τρίτα της Ουκρανίας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκρήξεις ακούστηκαν στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 60 drones-καμικάζι ιρανικής κατασκευής εναντίον στόχων στην Ουκρανία και ότι τα 36 από αυτά στόχευαν την πρωτεύουσα αλλά «όλα καταρρίφθηκαν». Είπε επίσης ότι τα συντρίμμια έπεσαν σε διαμερίσματα και σε άλλα κτίρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι στην πόλη, τρεις στο Σολομιάνσκι και άλλοι δύο στο Σβιατόσιν. Εκρήξεις ακούγονταν όλη τη νύχτα στην πόλη.

Επίσης η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανέφερε ότι «συντρίμμια drones» έπεσαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου Ζουλιάνι, του ενός από τα δύο πολιτικά αεροδρόμια της πόλης και ότι «συντρίμμια» προκάλεσαν ζημιές και σε ένα διώροφο κτίριο στην κεντρική συνοικία Σεβτσενκίφσκι.

Μια αποθήκη τροφίμων τυλίχθηκε στις φλόγες στην Οδησσό, αφού χτυπήθηκε από πύραυλο. Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι. Ο Ερυθρός Σταυρός διευκρίνισε ότι καταστράφηκε όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που φυλασσόταν σε αυτήν την αποθήκη των 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...