Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με συμμετοχή δυνάμεων από ΗΠΑ, Πολωνία και Λιθουανία

Η Ουκρανία, οι ΗΠΑ, η Πολωνία και η Λιθουανία θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας αργότερα τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, στον δεύτερο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή του Κίεβου και ξένων συμμάχων του μέσα σε ένα μήνα. Στα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία Three Swords-2021 (Τρία Σπαθιά 2021) θα συμμετέχουν πάνω από 1.200 στρατιώτες και περισσότερα από 200 οχήματα μάχης και θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 30 Ιουλίου στο πεδίο βολής Γιαβόριβ στην περιοχή Λβιβ.

«Τα Three Swords-2021 δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη και τον αποτελεσματικό συντονισμό των μονάδων των κρατών εταίρων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και να αυξηθεί το επίπεδο των δυνατοτήτων μάχης», υπογράμμισε ο στρατός.

Την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανία και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν γυμνάσια με την ονομασία Sea Breeze 2021 (Θαλασσινό Αεράκι 2021) με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 χωρών στη Μαύρη Θάλασσα και τη νότια Ουκρανία, καθώς εντείνονται οι συνεχιζόμενες «πρόβες πολέμου» των ΗΠΑ και της λυκοσυμμαχίας εναντίον της Ρωσίας και παρά τις εκκλήσεις της Μόσχας για ακύρωση των ασκήσεων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...