Ουκρανία: Ο ηγέτης των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ καλεί τη Ρωσία να καταλάβει όλες τις «ρωσικές πόλεις» της χώρας

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να κατακτήσει το μεγαλύτερο τμήμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι ρωσικές.

«Σήμερα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις, οι οποίες ιδρύθηκαν από Ρώσους: Κίεβο, Τσερνίχιφ, Πολτάβα, Οδησσός, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Λουτσκ», έγραψε ο Ντενίς Πουσίλιν σε μήνυμα του στο Telegram με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό στρατό της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία, μετά την κατάληψή της από τους Ναζί.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας στην ενίσχυση του Κιέβου με νέες παραδόσεις εξοπλισμού μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ, απείλησε ότι θα τεθούν υπό κατοχή και άλλα εδάφη και θα επεκταθούν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις πέραν της περιοχής του Ντονμπάς.

Ο ίδιος τη Δευτέρα 25/7 με δηλώσεις του συμπεριέλαβε στους στόχους της Μόσχας και την επιδίωξη ανατροπής της ουκρανικής κυβέρνησης. «Οπωσδήποτε θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απαλλαγεί από το καθεστώς, που είναι απόλυτα αντιλαϊκό και εναντίον της ιστορίας», είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα ζήσουν μαζί στο μέλλον. Η δήλωση αυτή συνεχίζει μια δημόσια «σκλήρυνση» των θέσεων της Μόσχας, σε αντίθεση με παλιότερες τοποθετήσεις του Κρεμλίνου ότι μια τέτοια επιδίωξη δεν περιλαμβάνεται στους στόχους της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...