Ουκρανία: Οι δυνάμεις μας προχώρησαν σε βάθος μέσα στις ρωσικές γραμμές στην περιοχή του Χαρκόβου λένε οι Ουκρανοί

Τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν περισσότερα από 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της περιοχής του Χαρκόβου, όπου προχώρησαν σε βάθος 50 χιλιομέτρων μέσα στις ρωσικές γραμμές και ανακατέλαβαν περισσότερα από 20 χωριά, δήλωσε σήμερα Ουκρανός ταξίαρχος Ολέξιι Γκρόμοφ κατά την διάρκεια ενημέρωσης.

«Κατά τη διάρκεια των αμυντικών επιχειρήσεων για την ανακατάληψη των χαμένων εδαφών στην κατεύθυνση του Χαρκόβου, από τις αρχές της εβδομάδας, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας… διείσδυσαν στις γραμμές του εχθρού σε βάθος έως και 50 χιλιομέτρων», δήλωσε ο Γκρόμοφ.

Δεν ανέφερε ποια χωριά ανακαταλήφθηκαν στην περιοχή του Χαρκόβου. «Η συνολική έκταση των εδαφών που τέθηκαν και πάλι υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας στις κατευθύνσεις του Χαρκόβου και του Πιβντένι Μπουχ, υπερβαίνει τα 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα», δήλωσε .

Ο Πιβντένι Μπουχ είναι ένας ποταμός που διασχίζει τη νότια γραμμή του μετώπου στην πόλη Μικολάιφ, πριν εκβάλει στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ουκρανός στρατηγός είπε επίσης ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει σε βάθος 3 χιλιομέτρων στο μέτωπο του Σλοβιάνσκ στο ανατολικό τμήμα και ανακατέλαβαν το χωριό Οζέρνε.

Παράλληλα επισήμανε τον ρόλο των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar. «Το πεζικό του εχθρού και οι μηχανοκίνητες μονάδες πυροβολικού που δεν προστατεύονται από το αντιαεροπορικά συστήματα έχουν γίνει εύκολος στόχος για τα δικά μα Bayraktars, ο αριθμός των οποίων διαρκώς αυξάνεται χάρη στους εθελοντές μας» δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...