Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν οικισμό στο Λουγκάνσκ και απέκρουσαν ουκρανικές επιθέσεις

Πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στην Ουκρανία - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στην Ουκρανία – Απρίλιος 2022

Την κατάληψη του χωριού Opytnoye στο Λουγκάνσκ, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μάχες σε ολόκληρη την γραμμή αντιπαράθεσης στο Νοντέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση του ουκρανικού στρατού στις περιοχές των χωριών Sladkoe, Vladimirovka και Pavlovka του Ντονέτσκ. «Όλες οι αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν από χτυπήματα πυροβολικού και τις ενέργειες των ρωσικών ομάδων επίθεσης. Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διαλύθηκαν και διώχθηκαν στις αρχικές τους γραμμές», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερα από 100 άτομα, ένα άρμα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και επτά οχήματα.

Στην κατεύθυνση του Kupyansk, πυροβολικό και συστήματα φλογοβόλων απέτρεψαν τις ουκρανικές προσπάθειες επίθεσης προς την κατεύθυνση Yagodnoye (στην περιοχή του Χαρκόβου) και Kuzemovka (στο Λουγκάνσκ). Περισσότεροι από 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο άρματα μάχης και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν εκεί, σύμφωνα με τον ρωσικό απολογισμό.

Παράλληλα, το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι από το χθεσινό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων και μια αποθήκη με πυρομαχικά πυροβολικού που προέρχονταν από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Ria Novosti

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...