Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Κρεμίνα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίνα στην Ανατολική Ουκρανία και τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από την πόλη, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης, Σέρχιι Γκαϊντάι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι υπερασπιστές μας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν. Έχουν οχυρωθεί σε νέες θέσεις και εξακολουθούν να πολεμούν τον ρωσικό στρατό.» Είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν «από όλες τις πλευρές».

Η Κρεμίνα, μια πόλη άνω των 18.000 κατοίκων, περίπου 574 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κίεβο, φαίνεται να είναι η πρώτη πόλη που καταλαμβάνεται στο πλαίσιο της νέας φάσης της ρωσικής επίθεσης στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολέξι Αρεστόβιτς, δήλωσε πως σκοπός της ρωσικής προέλασης στην περιφέρεια Λουγκάνσκ είναι να απομονώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στις πόλεις Ρουμπίζνε, Λισιτσάνσκ και Σεβεροντονέτσκ.

Εκτίμησε πως στην περιοχή του Χαρκόβου, 25.000 άνδρες του ρωσικού στρατού θα επιτεθούν από το Ιζιούμ προς το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Επίθεση θα επιχειρηθεί επίσης στην Αβντίβκα κοντά στο Ντονέτσκ. Οι επιθέσεις του ρωσικού πυροβολικού κοντά στη νότια ουκρανική πόλη Μικολάγιφ και την ανατολική ουκρανική μητρόπολη Χάρκοβο έχουν κύριο στόχο, κατά την άποψή του, να συγκρατήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, dpa

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...