Ουκρανία: Οι ρωσόφωνοι έχουν καταλάβει σχεδόν ολόκληρη την πόλη Σεβεροντονέτσκ

Δυνάμεις των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Δυνάμεις των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία – Ιούνιος 2022

Οι δυνάμεις των ρωσόφωνων του Ντονμπάς, με τη στήριξη των ρωσικών στρατευμάτων, έχουν καταλάβει σχεδόν ολόκληρη την πόλη Σεβεροντονέτσκ και πλέον οι μάχες διεξάγονται στα προάστια του Λισιτσάνσκ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (ΛΔΛ).

«Το Σεβεροντονέτσκ και οι κατοικημένες περιοχές του έχουν απελευθερωθεί και καθαριστεί από τις συμμαχικές δυνάμεις», δήλωσε ο Ροντιόν Μίροσνικ σε ανάρτηση στο «Telegram». «Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επίσης εκδιωχθεί σχεδόν πλήρως από τη βιομηχανική ζώνη της πόλης και αναγκάζονται να εισέλθουν στο χημικό εργοστάσιο “Azot”».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το χωριό Μελέτκινο ελέγχεται σχεδόν πλήρως από του ρωσόφωνους και τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ το χωριό Σιρότινο στα περίχωρα του Σεβεροντονέτσκ είναι μια «γκρίζα ζώνη». Επίσης «σοβαρές μάχες» έχουν ξεκινήσει στο Πριβόλιε, μια πόλη στα βορειοδυτικά του Σεβεροντονέτσκ και του Λισιτσάνκ, είπε Μίροσνικ.

Υποστήριξε επίσης ότι οι Ουκρανοί έχουν οχυρωθεί στο αεροδρόμιο στα νοτιοανατολικά του Σεβεροντονέτσκ. «Έχουν καταλάβει πολλά κτίρια και εκτοξεύουν βλήματα πυροβολικού προς τα ανατολικά. Οι συμμαχικές δυνάμεις ανταποδίδουν από θέσεις κοντά στο Μπορόφσκι», είπε ο διπλωμάτης και συμπλήρωσε ότι η Ουκρανία «έστειλε εγκληματίες και λιποτάκτες που απελευθερώθηκαν από τη φυλακή για να υπερασπιστούν την πόλη». 

(Πηγή: TASS)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...