Ουκρανία: Οι ρωσόφωνοι λένε πως δεν υπάρχουν πλέον άμαχοι στο «Αζοφστάλ»

Το συγκρότημα εργοστασίων επεξεργασίας μετάλλου ΑΖΟΦΣΤΑΛ στη Μαριούπολη βομβαρδισμένο από το Ρωσικό στρατό - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Το συγκρότημα εργοστασίων επεξεργασίας μετάλλου ΑΖΟΦΣΤΑΛ στη Μαριούπολη βομβαρδισμένο από το Ρωσικό στρατό – Απρίλιος 2022

Ο ηγέτης της αποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντενίς Πουσίλιν, δήλωσε σήμερα πως δεν έχουν μείνει άμαχοι στο χαλυβουργικό εργοστάσιο «Αζοφστάλ» στη Μαριούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δυνάμεις των ρωσόφωνων μπορούν πλέον να ξεκινήσουν την επίθεση για την οριστική κατάληψη του εργοστασίου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν μείνει εκεί άμαχοι. Κατά συνέπεια τα χέρια των μονάδων μας δεν είναι πλέον δεμένα», δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το TASS, ο Πουσίλιν.

Τοπικός Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε χθες πως στο εργοστάσιο παραμένουν τουλάχιστον 100 άμαχοι. Επίσης, δεκάδες άνδρες του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ και άλλοι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί φέρεται επίσης να βρίσκονται στα έγκατα του «Αζοφστάλ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...