Ουκρανία: Οι Ρώσοι απομακρύνουν πολίτες από τρεις πόλεις κοντά στο Χάρκοβο

Ο Ρώσος επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Χαρκόβου ανακοίνωσε σήμερα ότι απομακρύνονται οι πολίτες από τρεις κατεχόμενες πόλεις, όπου oi oυκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση.

Ο Βιτάλι Γκάντζεφ είπε στην κρατική τηλεόραση ότι απομακρύνονται πολίτες από τις πόλεις Ιζιούμ, Κουπιάνσκ και Βέλικι Μπουρλούκ, «για τρεις έως τέσσερις ημέρες στο έδαφος της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Λουγκάνσκ και της Ρωσίας μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η κατάσταση». Η εκκένωση, σημείωσε, αφορά κυρίως το Κουπιάνσκ και το Ιζιούμ. «Τώρα μαθαίνουμε ότι το Βέλικι Μπουρλούκ βομβαρδίζεται από το πυροβολικό και επομένως, ζητήθηκε φυσικά από τους πολίτες να φύγουν για ασφαλέστερους οικισμούς», πρόσθεσε.

Το Κουπιάνσκ και το Ιζιούμ είναι ζωτικής σημασίας κέντρα στην εφοδιαστική αλυσίδα του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Ντονμπάς. Και οι δύο πόλεις απειλούνται από την εντυπωσιακή αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Κίεβο, το οποίο υποστηρίζει ότι έχει διεισδύσει έως και 50 χιλιόμετρα στις ρωσικές γραμμές αυτήν την εβδομάδα.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου, που εδρεύει στις ΗΠΑ, προέβλεψε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν το Κουπιάνσκ εντός των επόμενων 72 ωρών. Μιλώντας νωρίτερα στη ρωσική τηλεόραση ο Γκάντσεφ παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν μια «σημαντική νίκη» στην περιοχή του Χαρκόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...