Ουκρανία: Οι Ρώσοι δηλώνουν ότι προωθούνται σε Βουχλεντάρ και Μπαχμούτ

Ρωσικά τάνκς T-72 στο Ντόνετσκ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ρωσική επίθεση στην περιοχή του Ντονέτσκ, με τους Ρώσους να δηλώνουν ότι καταγράφουν εδαφικά οφέλη, παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ εξακολουθούν να προμηθεύουν με όπλα την ουκρανική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσουν με επιτυχία την επίθεσή τους κοντά στο Βουχλεντάρ και το Μπαχμούτ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους από 150 στρατιώτες στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκι και Κρασνολιμάνσκι σε μια μέρα.

Μόνο τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερα από 6.500 άτομα προσωπικό, 26 μαχητικά αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα, 208 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 341 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 40 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, είπε ο Σόιγκου.

«Παρά την πρωτοφανή στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές χώρες, ο εχθρός υφίσταται μεγάλες απώλειες», τόνισε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της προέλασής τους στο Ντονέτσκ και τη Ζαπορίζια, τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το προηγούμενο διάστημα επτά κοινότητες, συμπεριλαμβανομένου του Σολεντάρ.

Τη ρωσική πρόοδο στο Μπαχμούτ παραδέχθηκε και ο υποστράτηγος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU) Βίκτορ Γιαγκούν σε συνέντευξή του στην Politeka .

«Το Γενικό Επιτελείο τα συζητούσε όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό και στο άμεσο μέλλον θα ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από την πόλη, γιατί οι απώλειες που υφίστανται εκεί είναι ασύγκριτες με τα καθήκοντα που θέσαμε», είπε.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...