Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Λουχάνσκ

πυρκαγιά σε δασική έκταση στην ουκρανία
Από την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ουκρανία

Δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν κοντά στη γραμμή του μετώπου με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία προκαλώντας το θάνατο οκτώ ανθρώπων.

Σχεδόν 150 είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν, χθες, στην περιοχή του Λουχάνσκ καταστρέφοντας συνολικά πάνω από 90.000 στρέμματα.

Τουλάχιστον 80 πυρκαγιές κατασβέστηκαν, όμως σχεδόν 1.200 πυροσβέστες, διασώστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί εξακολουθούσαν σήμερα να μάχονται με τις φλόγες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Οι φωτιές, μέχρι στιγμής, έχουν καταστρέψει περίπου 250 κατοικίες σε οκτώ δήμους και 120 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Οι ουκρανικές αρχές έκλεισαν το μοναδικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και τη ζώνη που ελέγχεται από το Κίεβο στην περιοχή του Λουχάνσκ, καθώς η πυρκαγιά προκάλεσε την έκρηξη ναρκών γύρω από το σημείο αυτό.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, πυρκαγιές είχαν προκαλέσει το θάνατο ενός στρατιώτη στην ίδια περιοχή και πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 ακόμη τραυματίστηκαν σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Με πληροφορίες από: CNN

Δείτε ακόμα...