Ουκρανία: Οπλα αξίας 30 δισ. δολαρίων παραδόθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Κίεβο

Άρματα Leopard 2A6 του γερμανικού στρατού

Οπλα αξίας άνω των 30 δισ. δολαρίων έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το Κίεβο για την προετοιμασία της αντεπίθεσης, που από πολλούς θεωρείται κρίσιμη για την εξέλιξη του πολέμου και για ενδεχόμενες μελλοντικές «διαπραγματεύσεις» για «διευθέτηση».

Τα κράτη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στέλνουν εκατοντάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, χιλιάδες πυρομαχικά και οβίδες, έχουν εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες στο εξωτερικό και οι εκπαιδεύσεις συνεχίζονται.

Στις Βρυξέλλες, ο Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι ο πόλεμος θα είναι όλο και περισσότερο μια μάχη ανάμεσα σε μεγάλους αριθμούς κακά εκπαιδευμένων ρωσικών στρατευμάτων με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και μια μικρότερη ουκρανική δύναμη με καλύτερα δυτικά όπλα και εκπαιδευμένη στα ΝΑΤΟικά πρότυπα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία αναπτύσσει άρματα μάχης T-54, ένα παλιό σοβιετικό μοντέλο που είχε σχεδιαστεί στα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο μεταξύ, στην Ουκρανία έχουν παραδοθεί ή αναμένεται να παραδοθούν δεκάδες ΝΑΤΟικά κύρια άρματα μάχης, όπως τα γερμανικά «Leopard», τα βρετανικά «Challenger», τα αμερικανικά «Abrams».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...