Ουκρανία – Ρωσία: Δεν έχουμε ακόμη εξαπολύσει αντεπίθεση, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας

Ουκρανικά τανκς στο Ντονέτσκ

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη εξαπολύσει την σχεδιαζόμενη αντεπίθεση για να ανακτήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία και η έναρξή της θα είναι προφανής στον καθένα όταν συμβεί, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα ασφαλείας.

Ο Ολεξίι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και ’Αμυνας της Ουκρανίας, διέψευσε τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων που ανακοίνωσαν ότι η αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει.

«Όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Το πότε θα αρχίσει όλο αυτό, θα το αποφασίσει ο στρατός μας» δήλωσε ο Ντανίλοφ σε συνέντευξή του στο Reuters. «Όταν αρχίσουμε την αντεπίθεση, θα το μάθει ο καθένας, θα την δουν».

Ο Ντανίλοφ είπε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κάνει λάθος θεωρώντας προωθήσεις του ουκρανικού στρατού κατά τόπους σε ορισμένες περιοχές του μετώπου ως έναρξη μιας ευρύτερης επιχείρησης.

Η υφυπουργός ’Αυνας ’Αννα Μαλιάρ δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει προχωρήσει από 200 έως 1.100 μέτρα σε μερικές περιοχές γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...