Ουκρανία – Ρωσία: Διαπραγματεύσεις για ανταταλλαγή 38 τραυματισμένων Ουκρανών από το Αζοφστάλ με Ρώσους αιχμαλώτους

Το συγκρότημα εργοστασίων επεξεργασίας μετάλλου ΑΖΟΦΣΤΑΛ στη Μαριούπολη βομβαρδισμένο από το Ρωσικό στρατό - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Το συγκρότημα εργοστασίων επεξεργασίας μετάλλου ΑΖΟΦΣΤΑΛ στη Μαριούπολη βομβαρδισμένο από το Ρωσικό στρατό – Απρίλιος 2022

Την ανταλλαγή 38 Ουκρανών, μελών του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, σοβαρά τραυματισμένων, οι οποίοι βρίσκονται στο υπόγειο καταφύγιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, με Ρώσους αιχμαλώτους διαπραγματεύονται το Κίεβο και η Μόσχα.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεσούκ, δήλωσε σήμερα ότι «οι συνομιλίες αφορούν μόνο τους 38 σοβαρά τραυματισμένους στρατιώτες» διαψεύδοντας ότι η εκκένωση αφορά 500-600 άτομα, όπως ανέφεραν νωρίτερα ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη η Βερεσούκ είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «περισσότεροι από 1.000» Ουκρανοί στρατιώτες, «εκατοντάδες» εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί, βρίσκονται ακόμη στο αχανές βιομηχανικό συγκρότημα, μετά την απομάκρυνση όλων των αμάχων, την περασμένη εβδομάδα, με τη βοήθεια του ΟΗΕ. «Υπάρχουν σοβαρά τραυματίες που χρειάζεται να απομακρυνθούν κατεπειγόντως», είπε η Βερεσούκ.

Ρωσικά ΜΜΕ: Συνελήφθη ο Καναδός Στρατηγός

Την ίδια ώρα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Καναδός στρατηγός, Trevor Kadier, συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από το Azovstal. Τα ρωσικά δημοσιεύματα θέλουν τον Καναδό στρατηγό να είναι υπεύθυνος ενός από τα βιολογικά εργαστήρια που λειτουργούσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Kadier μεταφέρθηκε στη Μόσχα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...