Ουκρανία – Ρωσία: Η αναβάθμιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων το επόμενο βήμα της ενσωμάτωσης

Μετά την επικύρωση του επίσημου αποτελέσματος των δημοψηφισμάτων θα ακολουθήσει η επίσημη αποδοχή, εκ μέρους της Ρωσίας, του αιτήματος εισδοχής των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία, που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην κλιμάκωση του πολέμου, κάτι που προαναγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς, φιλορώσοι αλλά και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Ο επικεφαλής των αρχών της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία θα γίνει ουσιαστικά «αντιτρομοκρατική» όταν οι δύο «δημοκρατίες» του Ντονμπάς (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ) και οι περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα, ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ασφάλειας της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Ανατόλι Βίμπορνι. «Μπορεί να απαιτηθεί ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις νέες περιοχές της Ρωσίας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων από τις αρχές του Κιέβου και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ένα παρόμοιο καθεστώς εισήχθη στη Δημοκρατία της Τσετσενίας και έληξε με πλήρη εκκαθάριση της περιοχής από τρομοκρατικές ομάδες», είπε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πατσέτσνικ δήλωσε σήμερα στο TASS ότι οι αρχές των δύο «δημοκρατιών» του Ντονμπάς θα λάβουν απόφαση για μερική επιστράτευση σε συνεννόηση με τις ρωσικές αρχές, όταν ενταχθούν και επίσημα στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή: Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...