Ουκρανία – Ρωσία: Η Μόσχα διατείνεται πως οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές έφθασαν στα όρια της Λουγκάνσκ

Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία προέλασαν ως τα σύνορα της περιφέρειας Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου ’Αμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος δήλωσε ότι η μικρή πόλη Ποπάσνα, όπου διεξάγονταν σφοδρές μάχες ως πρότινος, «εκκαθαρίστηκε» από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Σερχίι Χαϊντάι διέψευσε τη ρωσική ανακοίνωση περί προέλασης, κάνοντας λόγο για «φαντασίωση». Παραδέχτηκε ότι ο ουκρανικός στρατός χρειάστηκε να αποσυρθεί από την Ποπάσνα, αλλά πρόσθεσε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν διασπάσει τις άμυνες, χωρίς να γίνει πιο σαφής.

Στον νότο, αναφέρθηκαν νέα ρωσικά σφυροκοπήματα στην Αζοφστάλ, το εργοστάσιο που αποτελεί το έσχατο οχυρό των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη, και στην Οδησσό.

Ουκρανοί αξιωματούχοι διατείνονται ότι στις εγκαταστάσεις παραμένουν περίπου 100 άμαχοι. Ρωσικές πηγές λένε ότι στο αχανές εργοστάσιο βρίσκονται οχυρωμένοι 2.000 ουκρανοί στρατιωτικοί, ακροδεξιοί και ξένοι μισθοφόροι, που έχουν απορρίψει τις επανειλημμένες προσφορές του ρωσικού στρατού να καταθέσουν τα όπλα για να ζήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...