Ουκρανία – Ρωσία: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν την περιοχή του λιμανιού της Μαριούπολης

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέκτησαν ολοκληρωτικά την περιοχή του λιμανιού της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, η οποία πολιορκείται για περισσότερο από ένα μήνα.

«Αναφορικά με το λιμάνι της Μαριούπολης, είναι ήδη υπό τον έλεγχό μας», είπε ο Ντενίς Πουσίλιν σε ζωντανή μετάδοση στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal. Το Γαλλικό Πρακτορείο αναμεταδίδει τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria-Novosti, που αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του αυτονομιστικού στρατού, Έντουαρντ Μπασούριν, επιβεβαίωσε ότι οι τελευταίοι Ουκρανοί έχουν πλέον συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών χάλυβα και μηχανοκατασκευών «Αζοφστάλ» και «Αζοφμάς».

Σήμερα το πρωί ο Μπασούριν είπε ότι το 80% της περιοχής του λιμανιού ελέγχεται από τις δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Η επιχείρηση θα ενταθεί, γιατί όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο περισσότερο υποφέρει ο άμαχος πληθυσμός όντας όμηρος της κατάστασης», είπε ο Πουσίλιν σε συνέντευξη Τύπου στο Ντόνετσκ, μια μεγάλη πόλη υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών από το 2014.

Υποστήριξε επίσης ότι πολλές χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες εξακολουθούσαν να πολεμούν στην περιοχή του εργοστασίου «Αζοφστάλ». «Ο αριθμός στις αναφορές μας κυμαίνεται από 1.500 έως 3.000 άτομα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...