Ουκρανία – Ρωσία: Σφοδρές μάχες γύρω από την πόλη Μπαχμούτ

Ουκρανικές δυνάμεις στήνουν οδοφράγματα μέσα στην πόλη Μπαχμούτ / Πηγή: Ria Novosti

Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, ένα χρόνο μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας. Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ (Αρτιόμοβσκ) στην επαρχία του Ντονέτσκ, καθώς το 40% της επαρχίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης «Wagner», Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το χωριό Μπερχίφκα, βόρεια του Μπάχμουτ. Το χωριό Μπερχίφκα, «βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχό μας. Οι μονάδες της Wagner ελέγχουν το σύνολο του», ανέφερε ο Πριγκόζιν σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μιλώντας στην διευρυμένη συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

«Η κατάσταση στα ανατολικά είναι πολύ δύσκολη. Οδυνηρή. Αλλά κάνουμε τα πάντα για να αντέξουμε», είπε ο Ζελένσκι. Χαρακτήρισε επίσης «αρκετά επικίνδυνη» την κατάσταση στην Νότια Ουκρανία.

Πηγή: Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...