Ουκρανία: Ρωσικές σε όλο το μέτωπο του Ντονέτσκ και στη Ζαπορίζια

Ρωσικά τάνκς T-72 στο Ντόνετσκ

Ρωσικές επιθέσεις για την κατάληψη εδαφών στην περιφέρειες του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ρωσικές μονάδες κινούνται κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της γραμμής επαφής στο μέτωπο του Ντονέτσκ δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, εκτελών χρέη διοικητή της υπό ρωσική κατοχή ουκρανικής επαρχίας.

Σήμερα, το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του DPR ανακοίνωσε την απελευθέρωση των οικισμών Dvurechye και Krasnopolyevka στην περιοχή του Μπαχμούτ (Artemovsk στα ρωσικά). Στο ίδιο το Μπαχμούτ, σύμφωνα με τον Πουσίλιν, η κατάσταση «είναι κοντά στην επιχειρησιακή περικύκλωση».

«Η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη, αλλά οι μονάδες μας προχωρούν σχεδόν παντού», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24 και έκανε λόγο για «θετική δυναμική» και στην κατεύθυνση του Ugledar.

Αλλά και στην επαρχία της Ζαπορίζια τα ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν για την κατάληψη εδαφών στην κατεύθυνση της ομώνυμης πόλης, έδρα της επαρχίας που βρίσκεται υπό τον ουκρανικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, μέλος της διοίκησης των κατεχόμενων από την Ρωσία εδαφών της επαρχίας, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν υποχωρήσει από το χωριό Kamiansk, το οποίο βρίσκεται τώρα στη γκρίζα ζώνη.

Ο έλεγχος του Kamiansk θα επιτρέψει τη προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων στον οικισμό Stepnohirsk και στη συνέχεια προς την ίδια την Ζαπορίζια.

«Οι επιθετικές ενέργειες κατέστησαν δυνατή την απώθηση της γραμμής πυρός από τα ουκρανικά στρατεύματα των ειρηνικών πόλεων και χωριών στην περιοχή Zaporozhye», είπε ο Ρογκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...