Ουκρανία: Σε εξέλιξη η μεγάλη ρωσική επιχείρηση στο Ντονμπάς

Χάρτης της περιοχής του Ντομπάς στην ανατολική Ουκρανία όπως διαμορφώθηκαν τα «σύνορα» μετά την αυτονομιστική εξέγερση του 2015 των Ρωσόφωνων κατοίκων και την καταστολή του από τον Ουκρανικό στρατό
Χάρτης της περιοχής του Ντομπάς στην ανατολική Ουκρανία όπως διαμορφώθηκαν τα «σύνορα» μετά την αυτονομιστική εξέγερση του 2015 των Ρωσόφωνων κατοίκων και την καταστολή τους από τον Ουκρανικό στρατό / Πηγή: Goran_tek-en

Σε εξέλιξη είναι, όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη ρωσική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της κατάληψης του Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία.

Το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρει εχθροπραξίες σε όλη τη γραμμή αντιπαράθεσης στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ καθώς ο ρωσικός στρατός επιχειρεί με άρματα, τεθωρακισμένα και πεζικό για την κατάληψή τους. Επίσης συνεχίζεται και η επιχείρηση εκκαθάρισης της Μαριούπολης.

Στο Χάρκοβο, η πολιορκία σφίγγει και οι ρωσικές δυνάμεις βάλλουν με πυροβόλα και πυραύλους την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο Ίζιουμ ο ρωσικός στρατός επιτίθεται στις περιοχές στη δυτική όχθη του ποταμού Siversky Donets, από το προγεφύρωμα που είχε εδραιώσει τις προηγούμενες ημέρες.

Στην περιφέρεια της Ζαπορίζια οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην εδραίωση των θέσεων του ρωσικού στρατού με εξάλειψη εστιών αντίστασης των ουκρανικών μονάδων.

Στο νότιο μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις από τη Χερσώνα, επιχειρούν στην κατεύθυνση της πόλης Ολεξαντρίβκα, ενώ συνεχίζουν τον βομβαρδισμό του Μικολάγιεβ.

Οι ρωσικές επιχειρήσεις συνοδεύονται από μπαράζ βομβαρδισμών, τόσο πυροβολικού, όσο και πυραύλων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός περιφερειάρχης του Λουγκάνσκ Σερχίι Γκαϊντάι ανέφερε ότι η Κρεμμίνα καταλήφθηκε από το ρωσικό στρατό. Η πόλη βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κραματόρσκ, πρωτεύουσας του Ντονμπάς.

(Με πληροφορίες από: «Ukrinform», ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Reuters»)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...