Ουκρανία: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μάχες έξω από το Κίεβο

Κίεβο - ουκρανία
Φώτο Αρχείου / Κίεβο, Ουκρανία / Μάρτης 2022

Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες έξω από το Κίεβο, καθώς ρωσικές δυνάμεις που μπήκαν στην Ουκρανία από την Λευκορωσία, κατευθύνονται προς την Ουκρανική πρωτεύουσα.

Ήδη πύραυλοι έχουν πέσει σε στρατιωτικούς στόχους στο Κίεβο, ενώ αερομαχίες μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, σημειώνονται πάνω από την πόλη.

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μπρόβαρι που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, ανακοίνωσαν οι αρχές αυτής της πόλης.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν παράλληλα ότι ρωσικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στο Γκοστόμελ, ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία από αυτά, ενώ δημοσιογράφος του «Reuters» μετέδωσε ότι πολλές εκρήξεις ακούγονταν από το Κίεβο.

Η Ουκρανική συνοριοφυλακή της Ουκρανίας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να διεισδύσει στην περιοχή του Κιέβου και στην περιοχή Ζιτόμιρ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Λευκορωσία και ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραυλικά συστήματα Grad. Να σημειωθεί ότι η Ουκρανική Συνοριοφυλακή, καταγγέλλει ότι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Ουκρανία και μέσω της αποκλεισμένης περιοχής του Τσέρνομπιλ.

Παράλληλα, δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυραύλους στο χωριό Λιπέτσκε, της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί ανάλογα με τα αποτέλέσματά της και υποστήριξε πως η Ουκρανία πρέπει να γίνει μια ουδέτερη χώρα όπου δεν αναπτύσσονται επιθετικά όπλα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...