Ουκρανία: Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι μάχες στην επαρχία του Ντονέτσκ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι μάχες στην επαρχία του Ντονέτσκ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάληψη της πόλης Σολεντάρ και της Μπαχμούτ (Artemovsk στα ρωσικά), με την υφυπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνια Μαλιάρ, να δηλώνει ότι οι «Ουκρανοί στρατιωτικοί βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση».

Σήμερα τα ξημερώματα οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Bakhmutskoye στα βορειοανατολικά της Μπαχμούτ. Η διατήρηση του ελέγχου της Σολεντάρ και της Μπαχμούτ, που απέχουν περίπου 14 χιλιόμετρα, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την προστασία των αμυντικών γραμμών της Σλοβιάνσκ και της Κραματόρσκ, των δύο τελευταίων μεγάλων πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας που παραμένουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, επισκέφθηκε την Μπαχμούτ και την Σολεντάρ χθες για να δώσει οδηγίες και να οργανώσει την άφιξη ενισχύσεων και μεγαλύτερης ισχύος πυρός. Πρόκειται για αξιωματικό που το Κίεβο χαρακτηρίζει ήρωα, πιστώνοντάς του την υπεράσπιση του Κιέβου και την αντεπίθεση στο Χάρκοβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...