Ουκρανία: Σφοδρές μάχες σε όλο το μέτωπο του Ντονέτσκ

Οι μάχες με το ουκρανικά στρατεύματα έχουν ενταθεί σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της κατεχόμενης επαρχίας του Ντονέτσκ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού «Russia 24».

«Δεν είναι ακόμη η αντεπίθεση για την οποία συζητείται πολύ. Βλέπουμε ότι ο εχθρός προσπαθεί να διερευνήσει τις θέσεις μας, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει αναγνωρίσεις σε ισχύ σε ορισμένες περιοχές», εκτίμησε και ισχυρίστηκε ότι οι αρχές της κατεχόμενης επαρχίας προετοιμάζονταν για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων. «Η κατάσταση έχει γίνει πιο περίπλοκη σε ορισμένους τομείς, αλλά γενικά είναι υπό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι μάχες επικεντρώνονται στην περιοχή του Μπαχμούτ (Artemovsk). Ο Πουσίλιν είπε ότι μονάδες της ομάδας «Βάγκνερ» προχωρούν στην πόλη.

Από την άλλη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξέφρασαν σήμερα την ικανοποίησή τους για την «πρώτη επιτυχία» της επίθεσής τους στα περίχωρα του Μπαχμούτ. «Η προώθηση των στρατευμάτων μας στη ζώνη του Μπαχμούτ είναι η πρώτη επιτυχία της επίθεσης», δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων ουκρανικών δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρκσι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Εξάλλου η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε σήμερα πως τα σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ δεν έχουν αλλάξει και νέες δυνάμεις στέλνονται στα περίχωρα της πόλης αυτής.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των μαχών είναι πάντως το γεγονός ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τον θάνατο του διοικητή και του υποδιοικητή της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού σε μάχες στα περίχωρα του Μπαχμούτ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ταξίαρχος Vyacheslav Makaroν και ο συνταγματάρχης Yevgeny Brovko, διοικητής και υποδιοικητής αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους ηγούμενοι των σχηματισμών της Ταξιαρχίας στην άμυνα των περιχώρων της Μπαχμούτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Russia 24»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...