Ουκρανία: Στο Ντονέτσκ ρίχνει το βάρος του ο ρωσικός στρατός

Το χημικό εργοστάσιο Αζότ που βρίσκεται στην πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας
Φώτο Αρχείου / Το χημικό εργοστάσιο Αζότ που βρίσκεται στην πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας

Μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία με τον ρωσικό στρατό να έχει επικεντρώσει στο Ντονέτσκ με στόχο να καταλάβει όλη την κοιλάδα Ντονμπάς.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν τη στρατιωτική τους βοήθεια προς το Κίεβο ενώ η Βρετανία υποδέχθηκε χθες την πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που θα εκπαιδευτούν εκεί από 1.050 Βρετανούς στρατιώτες. 

Περισσότερα όπλα ζητά ο Ζελένσκι

Από την άλλη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες το βράδυ ζήτησε και άλλα «σύγχρονα και ισχυρά» όπλα για να αντιμετωπίσει του Ρώσους. Μάλιστα, απέπεμψε πέντε Ουκρανούς πρεσβευτές στο εξωτερικό, ανάμεσά τους ο πρεσβευτής στο Βερολίνο Αντρίι Μέλνικ ο οποίος είχε επικρίνει ανοικτά την ασθενική υποστήριξη που παρέχει η Γερμανία στη χώρα του.

Οι ΗΠΑ χθες ζήτησαν από την Κίνα να καταδικάσει «τη ρωσική επιθετικότητα» στην Ουκρανία ενώ απέστειλαν στο Κίεβο, νέα στρατιωτική βοήθεια, ύψους 400 εκ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, σε αυτή περιλαμβάνονται τέσσερα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών Himars και οβίδες 155 χιλιοστών.

Για τη νέα στρατιωτική βοήθεια, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ουάσινγκτον, η οποία συνολικά μέχρι στιγμής έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια ύψους 6,9 δισεκ. δολαρίων στο Κίεβο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...