Ουκρανία: Την στρατηγικής σημασίας πόλη Ποπάσναγια του Λουγκάνσκ κατέλαβαν οι Ρώσοι

Ουκρανία - Ρωσία - Μάρτης 2022

Ο Ιβάν Φιλιπονένκο, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» (ΛΔΛ), δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη Ποπάσναγια τέθηκε πλήρως υπό τον έλεγχο των δυνάμεών τους.

Ο οικισμός της Ποπάσναγια «έχει περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του ΛΔΛ», είπε ο Φιλιπονένκο, στους δημοσιογράφους. «Οι μονάδες, με την υποστήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, απελευθέρωσαν την πόλη, χτυπώντας τον εχθρό πέρα ​​από τα όριά της».

Τώρα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης και την αποκατάσταση του έργου των κρίσιμων υπηρεσιών, είπε. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την Ποπάσναγια και άλλες περιοχές «προσπαθώντας να εξαφανίσουν τις πόλεις που εγκαταλείπουν».

Πύραυλοι Kinzhal κατά της Οδησσού

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η Οδησσός δέχτηκε σφοδρή επίθεση τη Δευτέρα με πυραύλους κρουζ, συμπεριλαμβανομένων των νέων υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal. Από την επίθεση, καταστράφηκαν δύο ξενοδοχεία, ένα εμπορικό κέντρο και μια αποθήκη, ενώ ένα άτομο πέθανε και πέντε νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα πάντα με την ουκρανική πλευρά.

Διαφορετική εκδοχή έδωσε η ρωσική πλευρά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού στρατού, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πύραυλοι Onyx υψηλής ακρίβειας, που εκτοξεύτηκαν από το παράκτιο πυραυλικό σύστημα Bastion, πλήττοντας στρατιωτικές θέσεις κοντά στον οικισμό Artsiz στην περιοχή της Οδησσού. Από τα πλήγματα αυτά καταστράφηκαν «έξι ελικόπτερα Mi-8 και Mi-24», σύμφωνα με τον Κονασένκοφ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ουκρανικά αεροσκάφη MiG-29 πάνω από την πόλη Σεβεροντόνετσκ και αναχαίτισαν πύραυλο Tochka-U στο χωριό Ιβανόφκα στην περιοχή του Χάρκοβο και δύο ρουκέτες του συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Smerch στις περιοχές Μπόλσαγια Καμισεβάχα και Ιζιούμ.

Επίσης υποστήριξε ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε οκτώ αποθήκες πυρομαχικών ουκρανικών στρατευμάτων με πυραύλους υψηλής ακρίβειας και δύο ραντάρ για τον εντοπισμό εναέριων στόχων, στις περιοχές Κονσταντινόφκα, Αντονόφκα, Ελισαβετόφκα, Ντολίνα και Λισιτσάνσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...