Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η άρχισε προαναγγελθείσα εδώ και καιρό αντεπίθεση στον νότο

kherson ukraine
Πηγή φώτο: twitter

Την έναρξη αντεπίθεσης στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας, κάτι που διέψευσε η Μόσχα. 

«Σήμερα αρχίσαμε επιθετικές ενέργειες προς πολλές κατευθύνσεις, περιλαμβανομένης της χερσονήσου της Χερσώνας», ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne επικαλούμενο την εκπρόσωπο της νότιας διοίκησης Ναταλία Χουμενιούκ. Η ίδια επιβεβαίωσε την είδηση λίγα λεπτά αργότερα κατά την διάρκεια ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως τα πρόσφατα πλήγματα της Ουκρανίας στις νότιες γραμμές εφοδιασμού της Ρωσίας «έχουν αδιαμφισβήτητα αποδυναμώσει τον εχθρό» και πρόσθεσε πως τουλάχιστον 10 ρωσικοί χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών χτυπήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Μέλος του ουκρανικού περιφερειακού συμβουλίου της Χερσώνας, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός χτυπά της περιοχές Χερσώνα, Αντονίβκα, Ολέσκχι, Νόβα Καχόβκα, Λιουμπιμίβκα και Μπέρισλαβ.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, χαρακτήρισε τις πληροφορίες για την επίθεση ως «άλλη μια ψεύτικη ουκρανική προπαγάνδα, η οποία έγινε εύκολα αντιληπτή στη Δύση». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κριμαίας, οι ουκρανικοί σχηματισμοί «υφίστανται τις πιο σοβαρές απώλειες» προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά το Κίεβο «πρέπει να επιδείξει δραστηριότητα στους δυτικούς κυρίους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...