Ουκρανία: Το Κίεβο διαψεύδει αναφορές για μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της χώρας

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, διέψευσε σήμερα Τρίτη δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα στην ανατολική πλευρά της χώρας.

«Δεν παρατηρούμε ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Η κατάσταση φαίνεται κανονική και παρακολουθούμε στενά την διαδικασία. Το τι θα συμβεί αύριο, θα είναι ξεκάθαρο αύριο», δήλωσε ο Ολέκσι Ντανίλοφ, σύμφωνα με τον ουκρανικό ιστότοπο, Liga.net.

Η Washington Post επικαλέστηκε πηγές που λένε ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησύχησαν για υποτιθέμενες κινήσεις προσωπικού του ρωσικού στρατού στα σύνορα. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, τόνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για αναφορές ασυνήθιστης ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στην Ουκρανία και πως παρακολουθούσε στενά την περιοχή.

Το Κρεμλίνο διέψευσε δημοσίευμα του Politico περί ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στο οποίο παρατίθενται εικόνες από δορυφόρο και αναφέρεται ότι αυτές δείχνουν ρωσικά στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι πρόκειται για ψέματα, καθώς οι εικόνες αυτές έχουν τραβηχτεί από την περιοχή Σμόλενσκ, η οποία δεν συνορεύει με την Ουκρανία αλλά με τη Λευκορωσία. Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν και πως είναι ελεύθερη να μετακινεί στρατιωτικές μονάδες εντός των εδαφών της.

Πηγή: sputnik

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...