Ουκρανία: Το Κίεβο επιβεβαιώνει τον έλεγχο της Μπαχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ, με αξιωματούχους της να δηλώνουν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προελαύνουν στις πτέρυγες του μετώπου, αν και η «ένταση» των κινήσεών τους έχει μειωθεί και η Ρωσία φέρνει περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή.

Η Ρωσία δήλωσε το Σάββατο ότι είχε καταλάβει πλήρως το Μπαχμούτ, αλλά Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονταν ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνέχιζαν να ελέγχουν ένα μέρος της πόλης.

Χθες ωστόσο, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι είπε ότι τα στρατεύματά του ελέγχουν πλέον μόνο ένα «αμελητέο» τμήμα της πόλης, αλλά συνεχίζουν την πλευρική προέλασή τους προς την πόλη. Η υφυπουργός Άμυνας, Χάνα Μαλιάρ, επανέλαβε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει μικρό πάτημα μέσα στην ίδια την πόλη, ότι τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στις πτέρυγες του μετώπου στην πόλη αν και η «ένταση» των κινήσεών τους έχει μειωθεί και η Ρωσία φέρνει περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή.

Ο ιδρυτής της «Wagner», Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσής του θα αποχωρήσουν από το Μπαχμούτ από τις 25 Μάη ως την 1η Ιούνη και θα παραχωρήσουν τις θέσεις τους στον ρωσικό τακτικό στρατό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...