Ουκρανία: Το Κίεβο περιμένει το OK της Ουάσιγκτον για να καταφύγει στο σενάριο χρήσης δύναμης στο Ντόμπας

Παρέλαση στο Ντονέσκ το 2018 - Αποσχισθείς επαρχίες από την Ουκρανία
Φώτο Αρχείου / Παρέλαση στο Ντονέσκ το 2018 – Αποσχισθείς επαρχίες από την Ουκρανία / Πηγή: Andrew Butko

Το Κίεβο περιμένει το OK της Ουάσιγκτον για να καταφύγει στο σενάριο χρήσης δύναμης στο Ντόμπας, δήλωσε η «υπουργός Εξωτερικών» των ανατολικών επαρχιών στην Ουκρανία που αυτοαποκαλούνται «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» (DPR), Ναταλία Νικονόροβα.

Το Κίεβο αυξάνει την κλιμάκωση στο κομμάτι των μέσων μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να χορηγήσουν άδεια για επίθεση, και ίσως να ζητήσουν υποστήριξη: περισσότερα όπλα, εκπαιδευτές και, φυσικά, περισσότερη οικονομική και διοικητική βοήθεια

Ναταλία Νικονόροβα, Εκπροσωπεί την αυτοανακηρυγμένη DPR στην Τριμερή Ομάδα Επαφών

Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση του Κιέβου για το αν θα χρησιμοποιήσει βία ή όχι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

«Εάν οι ΗΠΑ δώσουν άδεια, αν θα υπάρξει υποστήριξη … Ο Ζελένσκι ελπίζει για κάποιο είδος λευκής επιταγής από τις ΗΠΑ» πρόσθεσε η Νικονόροβα.

Μόσχα: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν τον διάλογο για την Ουκρανία

Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν τον διάλογο για την Ουκρανία σε υψηλό επίπεδο, η Μόσχα έχει διαβεβαιώσει την Ουάσινγκτον ότι οι ισχυρισμοί για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας είναι ανεδαφικές, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους στη Ρωσία και “είπαμε ότι οι ανησυχίες είναι αβάσιμες”.

Με πληροφορίες από sputniknews.gr

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...