Ουκρανία: Τρία λεωφορεία με αμάχους αναχώρησαν από το Αζοφστάλ

Πηγή: ria.ru

Ένα τρίτο λεωφορείο που μετέφερε 23 πολίτες αναχώρησε σήμερα από την χαλυβουργία Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, η οποία πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τον απεσταλμένο του ρωσικού πρακτορείου RIA στην περιοχή.

Νωρίτερα, άλλοι 25 άμαχοι – μεταξύ των οποίων ήταν παιδιά – μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία από το Αζοφστάλ σε ένα κέντρο υποδοχής στην πόλη Μπεζιμένε, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει σήμερα τη Ρωσία ότι παραβίασε την εκεχειρία που είχε στόχο την απομάκρυνση πολλών αμάχων που παραμένουν παγιδευμένοι σε υπόγεια των εγκαταστάσεων της βομβαρδισμένης χαλυβουργίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν νωρίτερα τη Ρωσία ότι παραβίασε σήμερα την εκεχειρία που είχε στόχο την απομάκρυνση πολλών αμάχων που παραμένουν παγιδευμένοι σε υπόγεια των εγκαταστάσεων της βομβαρδισμένης χαλυβουργίας.

Οι εθνικιστές καθυστερούν τη διαδικασία εκκένωσης αμάχων από το έδαφος του εργοστασίου είπαν οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι σήμερα κατάφεραν να εκκενωθούν από το εργοστάσιο μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που οργανώθηκε από τον ρωσικό στρατό. Αυτό μετέδωσε ο Valentin Trushnin στρατιωτικός ανταποκριτής της Izvestia, που εργάζεται στο σημείο.

Οι πολίτες που εκκενώθηκαν είπαν ότι προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το έδαφος του Αζοφστάλ εδώ και δύο μήνες.

«Για δύο μήνες προσπαθούσαμε να βγούμε έξω, δεν μας άφησαν να βγούμε από τα σημεία ελέγχου. Είπαν ότι υπήρχε βομβαρδισμός στην πόλη και δεν μας άφησαν να βγούμε για την ασφάλειάς μας», είπε μια γυναίκα που έφυγε από το εργοστάσιο. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ren TV

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...